Найкращі поживні речовини та добавки для інтенсивних тренувань

Інтенсивні тренування вимагають надходження в організм підвищеної кількості різних типів поживних речовин, які в таких ситуаціях необхідно забезпечити за допомогою поживних речовин і добавок. Їх кількість часто настільки велика, що навіть при самому збалансованому харчуванні неможливо отримати їх з їжею. Залежно від типу дисципліни, цілей навчання та загальної ситуації слід включити інші додатки. Однак ви можете поглянути на ті, які найчастіше використовуються в умовах інтенсивних тренувань, як до, так і після них.

Які поживні речовини та добавки будуть корисні під час інтенсивних тренувань?

Незалежно від ваших тренувальних цілей, варто забезпечити свій організм необхідною кількістю білка. Його дефіцит під час інтенсивних фізичних навантажень може призвести до пошкодження м’язів і, таким чином, до дуже серйозних травм. Білок, який є основним будівельним матеріалом для м’язової тканини, повинен надходити у відповідних порціях щодня під час тренувань. Однак через саму їжу забезпечення білком часто може бути досить складним завданням.

Однак перед тренуванням варто прийняти т.зв перед тренуванням, що дозволить підвищити інтенсивність самого тренування, а також зменшить втому, що виникає під час виконання вправ. Це може бути вирішальним для підтримки належного рівня самопочуття та для того, щоб не порушити цикл тренувань, який у результаті сильної втоми може призвести до втрати досягнутих результатів.

У випадку з добавками перед тренуванням ви повинні бути особливо уважними до їх складу та джерела походження. Вони володіють сильними стимулюючими властивостями, неправильне застосування яких може призвести до тяжких наслідків.

Поживні речовини та добавки, які допоможуть відновити організм після інтенсивних тренувань

Одні тільки інтенсивні тренування можуть призвести до крайнього виснаження організму. Під час нього він піддається посиленому вимиванню різних видів біогенних речовин. Їх правильний прийом буде мати вирішальне значення для регенерації після тренувань. Які типи поживних речовин і добавок варто розглянути, крім згаданого раніше протеїну?

  • Багатокомпонентні препарати (полівітаміни) – при виконанні різних видів інтенсивних вправ з організму вимиваються цінні вітаміни і мінерали. Прийом багатокомпонентних препаратів може покращити ваше самопочуття після важкого тренування, просто доповнюючи багато речовин одночасно. Особливо варто звернути увагу на вітаміни групи В, магній, калій, кальцій та ін.
  • Адаптогени – рослинні речовини, які допомагають організму адаптуватися до стресу. Однак інтенсивні тренування можуть призвести до утворення т.зв гормон стресу в організмі. Тому варто купувати добавки, які містять, серед іншого: ашваганда, женьшень, корінь солодки тощо.
  • Амінокислоти – різні типи амінокислот мають різне застосування в організмі людини. Найголовніше те, що деякі з них дійсно можуть підтримувати регенерацію організму. З цієї причини варто купувати такі добавки, як креатин, глютамін, бета-аланін тощо.