Чи можна використовувати білкові добавки для схуднення?

Багато людей ототожнюють втрату ваги зі схудненням. Насправді, здається, це той самий процес, і вся мета полягає у втраті кількох зайвих кілограмів. Однак найголовнішою і простою відмінністю є фізична активність. Це необхідно при зниженні маси тіла, але при схудненні може просто забезпечити кращі результати, але це не обов’язково. Ви можете дотримуватися дієти для схуднення і не займатися спортом, що, звичайно, не гарантує таких хороших результатів, але все ж можливо.

Тому, якщо ми хочемо зменшити масу тіла, ми будемо просто займатися фізичною активністю, бігати, ходити в тренажерний зал, плавати в басейні і т. д. Звичайно, правильна дієта також буде дуже важливою тут і варто згадати. Під час виконання фізичних вправ наше тіло матиме дещо інші потреби, ніж під час дієти для схуднення, і це означає можливість, а іноді й необхідність використання тренувальних добавок. Що? Також ті, що безпосередньо пов’язані з… нарощуванням маси тіла.

Чому білок важливий для схуднення?

Білок є основним будівельним матеріалом для м’язів і важливий у будь-якому типі дієти, незалежно від того, дієта це для схуднення, дієта для набору ваги чи будь-яка інша. Кожен має різну добову потребу в білку, яка залежить від багатьох факторів. Задовольняючи їх, організм постачається необхідною кількістю білків, які повинні забезпечити належне функціонування всього організму, а це означає, серед іншого: захист м’язової маси від розпаду. Це особливо важливо у випадку схуднення.

Це все через те, що під час фізичних вправ організм використовує певні ресурси для виконання вправ. Якщо вони не надходять з їжею, організм не тільки спалює жирову тканину, але також може потребувати білка з м’язів. Якщо вони йому потрібні, він їх прийме, і наша м’язова тканина зруйнується, викликаючи популярну м’язову слабкість. Ось чому білок такий важливий. Щоб виконувані вправи стосувалися не тільки спалювання жирової тканини, а й нарощування м’язової маси. Тому в скорочувальних дієтах все частіше використовуються білкові добавки, які сприяють забезпеченню великої кількості білка в раціоні щодня.

Як дізнатися, скільки білка приймати під час нарізки?

Білок також важливий для схуднення з іншої причини. Протеїнова добавка також допомагає забезпечити відчуття ситості, що полегшує дотримання плану харчування та утримання від перекусів. Однак, щоб це стало можливим, ви повинні забезпечити достатньо більшу кількість білка, ніж мінімально рекомендований для нормального функціонування організму. Прийнято вважати, що в нормальній ситуації потреба в білку становить приблизно 1 грам на 1 кілограм маси тіла. Однак при нарощуванні м’язової маси ці кількості необхідно відповідно збільшити, наприклад, до 2 грамів на кілограм ваги.

Так само буде і в разі скорочувальної дієти, але тут ключовим буде правильний підрахунок калорій, дотримання плану харчування тощо. Звичайно, те, що такі кількості часто рекомендуються, не означає, що вона універсальна, дуже хороша порада. Кожен організм індивідуальний, тому стежити за собою все ж потрібно, а у випадку з білком найкраще буде стежити за станом травної системи. Якщо ви відчуваєте будь-які тривожні симптоми, ви повинні поступово зменшувати споживання білка щодня. Тому варто відзначити, що безпечніше всього звернутися до фахівця, який підбере відповідну добову дозу протеїну.

Звичайно, ви також повинні дотримуватися рекомендацій виробника, як і з іншими дієтичними добавками. Магазини продуктів харчування пропонують величезну кількість різних видів білкових добавок, а також інших добавок, які чудово підійдуть для схуднення. Якщо це ваша мета тренувань, подивіться на їхню пропозицію, і ви обов’язково знайдете цінну підтримку для свого тіла.