Властивості добавок ZMA

Ринок дієтичних добавок постійно зростає і постійно відкриваються нові формули, які покликані ще краще піклуватися про організм людини в різних ситуаціях. Зі збільшенням фізичної активності або збільшенням бажання змінити своє життя (нарощування м’язової маси, схуднення тощо), потреби організму також змінюються, вимагаючи певної кількості поживних речовин, залежно від інтенсивності та прогресу фізичної активності, а також як мета навчання.

Звичайно, чим більша активність, тим більші потреби організму в різних поживних речовинах, і одними з найважливіших є вітаміни та мінерали. Тому не дивно, що немає дефіциту дієтичних добавок, які містять цікаві комбінації цих двох груп поживних речовин, і одним із найцікавіших продуктів у цьому відношенні для фізично активних людей можуть бути дієтичні добавки, такі як ZMA. Що це таке і чому їх рекомендують насамперед фізично активним людям? Варто придивитися до цього уважніше.

Що таке ZMA і якими властивостями він володіє?

ZMA – це формула дієтичних добавок, що містять цинк, магній і найчастіше додатково збагачені вітаміном B6. Однак варто підкреслити, що співвідношення окремих інгредієнтів у цьому типі препаратів ретельно вдосконалено таким чином, щоб воно найкраще сприяло та було корисним для організму, серед іншого: для його правильного функціонування та зростання м’язової маси. Цікаво, що дієтичні добавки ZMA мають низку корисних властивостей.

Звичайно, найлегше помітити, що добавки ZMA забезпечують ті ж переваги для здоров’я, які можна очікувати від добавок з цинком, магнієм або вітаміном B6. Однак це не змінює того факту, що поєднання цих поживних речовин також забезпечує інші переваги. Цікаво, що ZMA може впливати на гормональний баланс організму та підвищувати рівень тестостерону, гормону росту або т.зв. IGF-1. Крім того, ZMA збільшує м’язову силу та витривалість, знижує рівень кортизолу, що також призводить до меншого катаболізму (руйнування) м’язів.

Коли варто приймати БАД ZMA?

Як і в багатьох інших випадках, для цілей ZMA існує кілька ситуацій, у яких добавки цього типу препарату будуть особливо корисними для організму. Перш за все, окрім гормонального балансу, добавки ZMA також впливають на усунення відчуття втоми та втоми, підвищуючи працездатність організму, а головне – позитивно впливають на імунну та нервову системи.

Все це означає, що БАД ZMA рекомендовані людям, які інтенсивно тренуються або, що цікаво, живуть у забрудненому середовищі. ZMA також позитивно впливає на регенерацію після фізичних навантажень і покращує якість сну, а це означає, що він має дійсно широкий спектр дії, і варто розглянути можливість використання цього типу препарату у своєму раціоні.