З чим поєднувати креатин для ще кращих результатів?

Креатин, будучи однією з найкраще перевірених дієтичних добавок, стає все більш популярним. Про це знають навіть новачки і навіть люди, не пов’язані безпосередньо з фітнес-індустрією. Проведені дослідження щодо використання креатину підтверджують його ефективність, серед іншого: в контексті розширення м’язової маси тіла, що перетворюється на більшу тенденцію використовувати цю форму підтримки для свого тренування. Але з часом, коли наша форма і стан будуть на задовільному рівні, цього може виявитися недостатньо.

Потім багато людей задаються питанням, що вони можуть зробити, щоб ефект від тренувань залишався помітним. На щастя, у випадку з креатином можна поєднувати добавки з багатьма різними дієтичними добавками та тренувальними добавками, щоб додатково вплинути на ефективність тренувань і підтримувати вашу мотивацію на високому рівні. Варто поглянути на ці форми підтримки, щоб побачити, чи це також можливо у вашій ситуації.

Підтримка добавок креатину – нарощування м’язової маси

Одна з найпоширеніших і водночас найелементарніших речей, які ви можете зробити, коли помічаєте зниження ефективності навчання, — це поглянути на власну ситуацію. Це можливо навіть з добавками креатину, оскільки організм набагато складніший, ніж ми можемо думати. Якщо, коли ви почали приймати креатин, ваше тіло мало певні потреби, які задовольнялися вашою дієтою, то в міру розвитку його потреби просто зросли. Простіше кажучи, план харчування, якого ви дотримуєтесь, може більше не відповідати вашій ситуації.

Ви успішно наростили м’язову масу, але все ще харчуєтеся тим самим і приймаєте креатин? Можливо, зараз у вас є набагато більша потреба в білках і/або вуглеводах, ніж раніше. У таких ситуаціях варто вдатися до протеїнових добавок або гейнери, які не тільки збільшать добову кількість калорій, але й забезпечать цінним білком і цукрами, необхідними для подальшого прогресу. Тому навіть креатин не зможе наростити м’язову масу, якщо основні потреби організму не будуть задоволені за рахунок збалансованого харчування.

Інші приклади можливостей поєднання добавки з креатином

Звичайно, у випадку з білковими або вуглеводно-білковими добавками справа безпосередньо пов’язана з раціоном і потребами організму. Однак варто пам’ятати, що причин неефективності тренувань може бути багато, і іноді потрібен лише невеликий зовнішній стимул, щоб знову почати бачити результати. Таким стимулом можуть бути інші поживні речовини та дієтичні добавки, які варто поєднувати з добавками креатину для ще кращих результатів. Приклади?

Всі види прискорювачів оксиду азоту, такі як цитрулін і аргінін. Вони покращують приплив крові до м’язів, що підвищує наші тренувальні можливості. Вони також можуть сприяти кращій регенерації після тренувань. Але це ще не кінець. Популярною практикою останнім часом також є поєднання добавок креатину з іншими амінокислотами, точніше – амінокислотами з розгалуженим ланцюгом (BCAA), тобто валіном, лейцином та ізолейцином. Однак це лише приклад. Все частіше ви також можете зустріти комбіновані добавки креатину та глутаміну або бета-аланіну, які також є амінокислотами.

Це лише показує, наскільки великі можливості додаткової підтримки для організму при прийомі креатину та розвитку м’язової маси. Варто проконсультуватися, який варіант ми виберемо, з фахівцем, який зможе надати всі важливі аспекти нашої індивідуальної ситуації, який підкаже найкраще рішення в даній області.